Підписатися на RSS

ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ

У Державному навчальному закладі «Вільнянський професійний ліцей» у другий тиждень листопада проводиться традиційний тиждень української мови та літератури, завданням якого є перевірка знань учнів, формування свідомого ставлення до рідної мови, виховання почуття гордості за свою батьківщину.

Почався тиждень загальноліцейною лінійкою, на якій було оголошено щоденний розклад міроприємств. Так, у середу було проведено диктант єдності, участь у якому взяли учні других курсів та 4 викладача. У четвер учні брали участь у конкурсі знавців української мови ім.П. Яцика, а у п’ятницю було проведено олімпіаду з української мови. У конкурсі ім. Шевченка найкращими творами були визначені роботи Рудюка Д., Рибалко Т., Шимановського М., Вікарюка І., Тімка Ю., Балабанова О., Березняка Д.. Перше місце у цьому конкурсі зайняла Литвиненко Діана,друге місце поділили між собою Сіра Анастасія і Тєрєнтьєв Олександр,а третє – Чепель Олеся. У диктанті єдності хороші знання показали такі учні, як: Садовий В., Рибак Т., Сіра А., Литвиненко Д., Бєсєдін М. та інші. У конкурсі імені Петра Яцика почесне перше місце зайняв Тімко Юрій, друге посіли Терещенко Артем та Ярковий Олександр та Шимановський Максим, третє -Литвиненко Діана і Форкаш Даша. У п’ятницю була проведена олімпіада з української мови та літератури у формі різнорівневих тестових завдань. Перше місце зайняв учень третього курсу Терещенко Артем, друге – Сіра Анастасія, а третє посів Тєрєнтьєв Олександр.

Вважаємо, що значення цих конкурсів величезне і виходить за рамки особистісних успіхів дітей чи результативності навчальних програм. Це важлива суспільна ініціатива, яка виховує громадянську свідомість, дає змогу учневі проявити, випробувати та перевірити себе, отримати новий досвід, вийти на новий освітній рівень. Подібні мовні конкурси – це можливість зробити власний внесок у становлення країни, підкреслити її самобутність.

/Files/photogallery/1329/20161109_110006.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 384

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.