Конкурс фахової майстерності за професією «Кухар»
Професія кухаря – одна з найдавніших у світі.
Щоб стати гарним кухарем, треба мати ряд важливих для цієї професії якостей. Це фантазія і винахідливість – творити нові страви, придумувати нові поєднання продуктів. Це сміливість заявляти про себе. Це хороша пам’ять – необхідно тримати в голові безліч рецептів. Це смакове сприйняття – без нього і робити нічого на кухні.
Саме цим професійним якостям навчають за спеціальністю «Кухар. Кондитер» у ДНЗ «Вільнянський професійний ліцей».
Щорічно, навесні в навчальному закладі проводиться конкурс фахової майстерності за професією «Кухар».
Ось і цього року за звання кращого кухаря боролися учні ІІ та ІІІ курсів ліцею.
Програма конкурсу передбачала:
- теоретичний тур – 30 питань з предметів професійно – теоретичної підготовки;
- практичний тур – приготувати по 2 порції страви «Котлета натуральна», «Салат з сирих овочів».
Усі учасники з відповідальністю підійшли до даного конкурсу, їхні страви заслуговують на увагу та похвалу.
Переможцями конкурсу були визнані:
1 місце – Чепель Олеся
2 місце – Духонченко Олена
3 місце - Волкова Любов
Журі конкурсу нагородило всіх учасників грамотами та цінними подарунками.
Шулякова Л.Ю.,
методист ДНЗ «Вільнянський ПЛ»
Коментарi